Hlavní obsah

Na královédvorském náměstí hoří, dým vyhnal z radnice desítky lidí

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové
Aktualizováno

Na náměstí v centru Dvora Králové nad Labem vzplála v úterý dopoledne střecha jednoho z domů. Na místě zasahují hasiči, policie řídí dopravu. Kvůli silnému dýmu museli zaměstnanci opustit budovu radnice, která je v sousedství hořícího domu.

Požár na náměstí ve Dvoře Králové Video: Aktu.cz

 
Článek

Hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř. „Požár střechy domu na náměstí T. G. Masaryka byl ohlášen v 11:11. Na náměstí je devět jednotek, zasahují v dýchací technice,“ sdělila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Požár se podařilo lokalizovat kolem poledne, dál už se plameny nešířily. Částečně byla zasažena i střecha sousedního domu, kde je hračkářství. Nejvíce byl zasažen dům, ve kterém je v přízemí prodejna elektra a v patře jsou byty.

„Evakuace obyvatel byla samovolná, mohlo se jednat maximálně o dvacet lidí. Zranění hlášená nejsou,“ řekla Götzová.

Foto: Aktu.cz

Plameny zasáhly dům na náměstí ve Dvoře Králové.

Podle mluvčí radnice Miroslavy Kameníkové je vidět kouř. „Občas je vidět také nějaký ten plamen, vychází to ze střechy. Budova má dvě nadzemní podlaží. Policie v okolí řídí dopravu,“ sdělila ČTK mluvčí v 11:30.

Budovu městského úřadu opustili všichni zaměstnanci. „Úřad jsme evakuovali po 11:00 kvůli velkému množství kouře, který se objevil v areálu i v místnostech. Městský úřad je nyní pro veřejnost uzavřen. Evakuováno mohlo být odhadem 80 až 90 lidí,“ dodala Kameníková.

Reklama

Související články

Pražskou rozhlednu Doubravka poškodil požár

Požár ve středu ráno poškodil dřevěnou rozhlednu Doubravka v pražských Kyjích. Plameny se hasičům podařilo rychle uhasit, jedna ze tří patek rozhledny je ale...

Výběr článků

Načítám