Hlavní obsah

Na Kokořínsku vzplál další les

Mělník
Aktualizováno

Hasiči zasahovali v neděli u dalšího lesního požáru na Kokořínsku. U obce Jestřebice hořel les na ploše přibližně 100 krát 150 metrů. V oblasti opět zasahoval vrtulník. Zhruba po hodině dostali hasiči situaci pod kontrolu. Nový požár je vzdálený jen několik kilometrů od požáru lesa u Nosálova, kde začalo hořet kolem poledne, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Ilustrační foto

Článek

U Jestřebic hořel les v mimořádně obtížném terénu. Záchranáři proto hasili i z vrtulníku. Vak s vodou zavěšený pod helikoptérou už v neděli používali při likvidaci ohně u Nosálova.

Kvůli novému ohni hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Při prvním požáru platil nejvyšší stupeň poplachu, odpoledne ho ale hasiči snížili na nejnižší.

„Na místě probíhá dohašování, budeme předávat požářiště,” uvedla mluvčí kolem 20:45. Příčinu vzniku ohně a přibližnou škodu zatím hasiči neznají. „Předpokládám, že to budeme schopni určit nejdříve v pondělí dopoledne,” dodala.

U Nosálova oheň zničil zhruba hektar porostu. Požár se ale kolem 12:50 podařilo hasičům lokalizovat a nyní již pouze dohašují poslední ohniska a chystají se na předání pozemku vlastníkovi lesa, uvedla Kereková. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám