Hlavní obsah

Na Klatovsku našli zastřeleného advokáta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MODRAVA

Klatovští policisté vyšetřují smrt plzeňského advokáta Jiřího Tišera. Tělo čtyřiašedesátiletého právníka bylo v úterý ráno nalezeno poblíž rekreačního objektu "Rybárna" na Modravě. Muž zemřel následkem střelného poranění. Podle policie jde s největší pravděpodobností o sebevraždu.

Foto: Archiv Milana Vaňka

Milan Vaněk v Portugalsku převzal pohár pro juniorského mistra Evropy v autokrosu. Na stupních vítězů spolu s šampiony v dalších kategoriích.

Článek

"Výsledky soudní pitvy by měly potvrdit, zda šlo o sebevraždu," řekl Josef Švec z klatovského policejního ředitelství. Kriminalisté na místě nalezli pistoli, která patřila mrtvému muži a na kterou vlastnil zbrojní pas.

Co vedlo bývalého vojenského prokurátora k tomu, aby si sáhl na život, zřejmě tuší starosta Modravy Antonín Schubert. Ten totiž s Tišerem večer předtím seděl u piva.

"Znal jsem ho deset let. Vykládal mi o svých problémech, které nechci rozebírat. To, že se sem přijel zastřelit, mi ale neřekl. Kolem půl jedenácté si šel lehnout do pokoje hotelu Modrava. Ráno vstal a odešel. Pak ho našli zastřeleného asi dva kilometry od hotelu," uvedl starosta.

Jako advokát Tišer nefiguroval v žádných závažných kauzách, kde by mu bezprostředně hrozilo nebezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám