Hlavní obsah

Na Kladensku se zřítil statek, trosky prohledávali psovodi

Novinky, ČTK, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Hasiči a policisté prohledávali trosky zříceného statku u obce Knovíz na Kladensku. Opuštěný objekt se zřítil v neděli odpoledne a podle policie byl neobývaný. Přesto se chtěli záchranáři přesvědčit, zda není někdo pod sutinami. Do večera ale nikoho nenašli.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Opuštěný statek byl určen k demolici, jeho část se ale krátce před 16:00 zřítila. „Dům byl neobývaný, takže by se v něm v době zřícení neměl nikdo nacházet,“ řekla Novinkám mluvčí policie Jana Šteinerová.

Zároveň ale dodala, že není možné vyloučit, že v objektu byl někdo neoprávněně. Policisté, dvojice kynologů a hasiči tak prohledali sutiny. Zřítila se střecha a kus zdi.

„Nevědělo se, zda pod troskami domu nejsou lidé. Záchranáři proto zůstali na místě a pomáhali s odstraňováním trosek,“ uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Na místo dorazil také majitel objektu, který nevyloučil, že se v budově mohli nacházet bezdomovci.

"Je to starý nefunkční mlýn, máme na něj demoliční výměr," uvedla spolumajitelka Pavlína Tesařová.

Budovu, která je už delší dobu zajištěna tyčemi, podle Tesařové nejdříve demolovala odborná firma, která rozebrala asi tři pětiny objektu. Poté na stavbu nastoupili místní zedníci, kteří z ní ale podle Tesařové spíš vybrali železo. Ke zřícení části objektu podle ní mohla přispět zima a déšť. Stav budovy musí posoudit statik a potom zřejmě bude pokračovat její demolice, dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám