Hlavní obsah

Na jihu Čech ráno vyhasly dva mladé životy: Po dívce dvacetiletý řidič

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prachatice

Během čtvrtečního rána zemřeli na jihočeských silnicích při dopravních nehodách už dva mladí lidé. Po mladé spolujezdkyni, která zemřela na Jindřichohradecku po nárazu auta do stromu, zahynul na Prachaticku 20letý šofér osobního vozu.

Foto: Policie ČR

Dvacetiletý řidič osobního auta srážku s dodávkou nepřežil.

Článek

Záchranáři kolem sedmé hodiny ráno vyjížděli k nehodě osobního auta a dodávky, která se stala u Strunkovic nad Blanicí na Prachaticku.

„Z nehody je podezřelý dvacetiletý řidič osobního auta, který dostal vlivem nepřiměřené rychlosti po projetí zatáčky smyk, přejel do protisměru, kde v tu chvíli projížděla dodávka, a došlo ke střetu,“ uvedla k nehodě Martina Joklová, mluvčí prachatické policie.

Mladý řidič utrpěl smrtelné zranění, kterým na místě podlehl. Řidič dodávky i jeho spolujezdec byli převezeni do nemocnice.

Šlo už o druhou smrtelnou nehodu na jihu Čech. Kolem čtvrté hodiny ráno narazil řidič dodávky do stromu u Děbolína na Jindřichohradecku. Na místě zemřela jeho spolujezdkyně, které ještě nebylo osmnáct let. Zraněného řidiče transportoval vrtulník do nemocnice.

Od začátku roku zemřelo na jihočeských silnicích už třicet osm lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám