Hlavní obsah

Na jihu Čech někdo platí filmovými eurovými bankovkami. Hledá ho policie

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Jihočeští kriminalisté varují obchodníky, aby si dali pozor na přijímání eurových bankovek. Někteří podvodníci zkouší platit napodobeninami eur, které jsou jinak využívané ve filmech. S poměrně zdařilými padělky bankovek už platili v supermarketech nebo v menších obchodech na Českobudějovicku, Českokrumlovsku nebo Prachaticku.

Foto: Policie ČR

Filmová stoeurovka

Článek

Jedná se o padělky nominálních hodnot pět, deset, dvacet, padesát a sto euro. „Barevné provedení a rozměry bankovek jsou shodné jako u pravých peněz, avšak postrádají jakékoliv ochranné prvky,“ informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Černý pasažér platil pokutu falešnými penězi, policie u něj našla skoro 70 tisíc

Krimi

Zdůraznil, že oproti pravým eurům jsou na těchto napodobeninách navíc nápisy upozorňující v anglickém jazyce, že se jedná o peníze pro film: MovieMoney a This is not legal tender, It s used for motion props.

„Jakékoliv informace jsou v tomto případě pro policisty důležité, v případě záchytu padělané bankovky je také důležitá osoba toho, kdo bankovkou platí, ihned tedy volejte policii na lince 158,“ žádá případné svědky Matzner.

Foto: Policie ČR

Padělky eur

Reklama

Výběr článků

Načítám