Hlavní obsah

Na jihu a západě Čech zemřeli řidič a řidička po nárazech do stromů

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmatřicetiletá řidička zemřela v sobotu nad ránem při nehodě mezi Němčicemi a Češňovicemi na Prachaticku. Nezvládla řízení a narazila do stromů u vozovky. Při podobné havárii zahynul v noci na sobotu i jednadvacetiletý řidič Škody Fabie na Plzeňsku.

Foto: ZZS Plzeňského kraje, Právo

Při nehodě na Plzeňsku zemřel po nárazu do stromu 21letý řidič a další tři lidé byli zraněni.

Článek

Mluvčí jihočeské policie Milan Bajcura připustil, že řidička ve voze VW Golf u Němčic, mohla jet příliš rychle.

„Byla tam táhla pravotočivá zatáčka a řidička jela asi hodně rychle, vyneslo jí to do protisměru, kde narazila do vzrostlých stromů. Zemřela na místě nehody,“ uvedl Bajcura s tím, že na jihu Čech se v tomto týdnu jedná už o třetí nehodu, kdy lidé umírali po nárazu do stromů.

Na Plzeňsku zemřel mladý řidič

Při havárii zahynul i 21letý řidič, který jel v noci na sobotu po silnici I/27 ve směru od Plzně na Přeštice.

„Zhruba 50 metrů za odbočkou na obec Chlumčany sjel řidič ze zatím nezjištěných příčin vpravo mimo pozemní komunikaci, kde s vozidlem narazil do stromu. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Řidič na místě zemřel,“ popsala nehodu mluvčí plzeňské policie Markéta Fialová.

Ve vozidle cestovaly ještě 2 osoby mladší 18 let a jedna ročník 2000. Všichni tři spolucestující byli převezeni se zraněními do nemocnice v Plzni.

Silnice I/27 byla v místě uzavřena, plně zprovozněna byla komunikace ve 3.50 hodin. Rodinám zúčastněných byla poskytnuta krizová intervence.

Reklama

Výběr článků

Načítám