Hlavní obsah

Na Jičínsku po střetu dvou vozidel zemřel člověk

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli odpoledne na silnici I/35, směřující z Hradce Králové na Jičín. U obce Milovice se krátce po 15. hodině čelně střetla dvě osobní vozidla.

K tragické nehodě došlo v neděli po třetí hodině u Milovic na Jičínsku. Foto HZS Královéhradeckého kraje

Článek

Na místě zemřel devětasedmdesátiletý spolujezdec z vozu BMW, jeho řidička byla letecky převezena do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Cestující z druhého vozu, šedesátiletý muž a osmapadesátiletá žena, byli zraněni lehce.

„K nehodě došlo zhruba 300 metrů za benzínovou čerpací stanicí směrem na Milovice,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Moravčík a doplnil.

„Jednasedmdesátiletá řidička BMW z dosud nezjištěných příčin podle prvotních informací z místa činu vyjela ze svého jízdního pruhu do protisměru, kde v tu dobu projíždělo vozidlo Nissan X-Trail, a čelně se s ním střetla,“ popsal událost policejní mluvčí.

„Muž, který v BMW cestoval na pozici spolujezdce, sice z vozidla vystoupil, ale následně zkolaboval. Hasiči proto neprodleně zahájili jeho resuscitaci, která následně pokračovala více než půl hodiny. I přes maximální snahu všech přítomných lékař bohužel musel u zraněného muže konstatovat smrt,“ doplnil mluvčí hasičů Ondřej Sezima.

Vyšetřování dopravní nehody si vyžádalo přibližně čtyři hodiny dlouhé uzavření pozemní komunikace, při kterém byla doprava odkláněna na vedlejší komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám