Hlavní obsah

Na Hodonínsku se zřítil strop polorozpadlé budovy na dva chlapce, jeden zahynul

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tragicky skončila ve čtvrtek odpoledne hra dětí v objektu v areálu někdejšího zemědělského podniku v Dubňanech na Hodonínsku. V polorozpadlém objektu se uvolnily stropní překlady a zřítily se na dva chlapce.

BEZ KOMENTÁŘE: Zřícený strop budovy na Hodonínsku zavalil dvě dětiVideo: HZS Jihomoravského kraje

 
Článek

V nedostavěném objektu se podle mluvčího hodonínské policie Petra Zámečníka zřítil strop, tvořený deseti betonovými překlady. Zhruba deset metrů dlouhé, půl metru široké bloky se zbortily do části, kde se zdržovali dva chlapci.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Hodonínsku se zřítil strop polorozpadlé budovyVideo: Milan Vojtek, Právo

Hasiči se o události dozvěděli v 16:30 a na místo dorazili spolu se záchranáři. „V době příjezdu hasičů s námi jeden z chlapců komunikoval. Spolu se zdravotníky jsme jej zaintubovali a vyprostili,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči a záchranáři v troskách zřícené budovy v Dubňanech

Druhý z chlapců utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Mládež navštěvovala místo často

„Jednalo se o dvě děti ve věku kolem patnácti let. Jedno utrpělo zranění neslučitelná se životem, druhé transportoval vrtulník do nemocnice. Jaký je současný zdravotní stav, zatím nemáme informaci,“ uvedl Zámečník.

„Jedná se o budovu, která nebyla nikdy dostavěna. Práce na jejím budování skončily ve druhém patře, zastřešení už se nedočkala. Byla častým místem, kam chodila mládež z okolí,“ doplnil mluvčí hasičů.

„Ani se moc nedivím, že se něco stalo. Kluci tam chodili často a mlátili kladivy do zdí. Podle mě tomu určitě pomohli, narušili nosné zdi a strop se zbortil,“ řekl jeden z místních, který často slyšel rány z polorozpadlé budovy. Okolnosti tragické události budou policisté dále prověřovat.

Hasiči zásah ukončili kolem dvacáté hodiny. Na místě ještě zůstali policisté. Čekali na starostu, aby mu předali místo. Dohledat vlastníka totiž bude složité, firma, která budovu před lety stavěla, už s nikým řadu let nekomunikuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám