Hlavní obsah

Na Frýdlantsku opět hoří odpad z Německa

Právo, sve
Arnoltice
Aktualizováno

Ve Frýdlantském výběžku opět hoří odpad. Požár v osadě Arnoltice likviduje 12 jednotek hasičů. Tentokrát nehoří odpad v objektu jako před týdnem, ale textilní odpad dovezený z Německa na volném prostranství zhruba 40x60 metrů. V těsné blízkosti se nachází hala s uhlím, kterou se hasiči snaží všemi silami a prostředky uchránit.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár odpadu z Německa

Článek

„Požárem je ohrožená ocelová hala s uhlím. Má laminátové opláštění, které je ničeno sálavým teplem. Hasiči halu vodními proudy ochlazují, aby nedošlo k rozšíření požáru. Zároveň brání hromadu odpadu, kterou ještě požár nezasáhl,“ informovala mluvčí hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová

Požár byl na linku 112 nahlášen minutu po patnácté hodině. Oheň v Arnolticích před týdnem založil někdo z nedbalosti nebo úmyslně, příčina nového požáru v areálu bývalého teletníku zatím známá není.

Ještě v 18.00 hasiči halu s uhlím ochlazovali. „Odpad se budou snažit zalít velkým množstvím vodních proudů, v ideálním případě pak pomocí techniky hromadu roztahat a dohasit. Pro lepší zázemí byl na místo povolán týlový kontejner,“ dodala mluvčí hasičů.

Hasiči varují, aby lidé v okolí požáru nevycházeli a nevětrali, neboť v odpadu byly i plasty, při jejichž spalování vznikají toxické zplodiny. „Uhlí bylo v hale přemístěno a již nehrozí jeho vznícení,“ dodala Štrauchová.

Reklama

Výběr článků

Načítám