Hlavní obsah

Na Florenci našli devátou oběť, noční požár byl nejtragičtější za 26 let

Právo, Novinky, Petr Nový, Hynek Paštěka
Praha
Aktualizováno

V troskách shořelé budovy na pražské Florenci našli vyšetřovatelé ve středu odpoledne další ohořelé tělo. Jedná se již o devátou oběť tragédie. V požářišti našli také mrtvého psa. Pro svou tragickou bilanci se noční požár stal nejtragičtějším ohněm v Česku od roku 1984.

Záběry hasičů z tragického požáru na FlorenciVideo: ČTK

 
Článek

"Při zjišťování příčin požáru našli vyšetřovatelé v požářišti odpoledne devátou oběť požáru a také mrtvého psa,“ řekla Novinkám mluvčí pražské policie Ivana Ježková. Doplnila, že další informace k příčinám vzniku ohně ani k totožnosti mrtvých nejsou známy.

Hořet začalo půl hodiny po půlnoci, první jednotky hasičů byly na místě po šesti minutách. V té chvíli již byla celá budova v plamenech. S plameny bojovalo více než 150 hasičů z dobrovolných i profesionálních jednotek.

Hasičům se podařilo uchránit před plameny a silným žárem sousední terminál autobusového nádraží i další okolní budovy. Hořící objekt se již zachránit nedal, jeho střecha se při požáru propadla.

Z plamenů se podařilo policistům a hasičům zachránit dva lidi, které si převzala do péče záchranná služba.

„Do Nemocnice Na Františku byla převezena 19letá dívka a do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí 21letý chlapec. Oba se nadýchali kouřových zplodin,“ uvedla ke zraněným mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana byli oba vyslechnuti a uvedli skutečnosti, které by policistům mohly při vyšetřování pomoci. Konkrétnější ale být nechtěl, policie musí teprve získané informace ověřit.

Při dohašování požáru začali hasiči narážet na ohořelá lidská těla, do rána se bilance zastavila na osmi mrtvých. [celá zpráva] Devátého našli během dne při práci vyšetřovatelé.

Podle dostupných informací byli v neobydlené drážní budově, určené k demolici, v noci lidé bez domova.

Mezi historicky nejtragičtější patří požár v listopadu 1984 v Ústavu sociální péče v Měděnci v severních Čechách, při němž zahynulo 26 chovanek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám