Hlavní obsah

Na dodávku ve Studénce se vysypal náklad kamení, dva mrtví

Dva lidé zahynuli při pondělní dopravní nehodě ve Studénce na Novojičínsku. Jeli v dodávce, na kterou se vysypal náklad kamení z nákladního auta, jež po defektu pneumatiky dostalo smyk, sdělil policejní mluvčí René Černohorský.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala zhruba ve 13:35 na křižovatce Oderské a Matiční ulice. „Šestapadesátiletý muž z Ostravy řídil nákladní motorové vozidlo tovární značky Man s přívěsem po silnici ve směru na obec Mošnov, přičemž dostal defekt kola, uvedl soupravu do smyku a převrátil náklad na protijedoucí nákladní motorové vozidlo (dodávka). Převážející náklad kamení se tak vysypal na dodávkový automobil,“ popsal Černohorský.

V dodávce zemřeli dva lidé. Řidič nákladní soupravy utrpěl lehčí zranění a sanitka ho převezla do nemocnice. „Orientační dechová zkouška vyzněla u tohoto muže negativně,“ uvedl mluvčí.

Silnice druhé třídy mezi Studénkou a její částí Nová Horka je v současné době v obou směrech uzavřena a policie odklání dopravu. „Celá záležitost je nadále v intenzivním prověřování ze strany novojičínských policistů a kriminalistů,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám