Hlavní obsah

Na dálnici D1 zastavili náklaďák plný masa. Bez chlazení, bez papírů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Pokutu až 10 milionů korun může čekat přepravce, jehož auto s bezmála 200 kilogramy poražené drůbeže a vepřového masa zastavili inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Kraje Vysočina ve spolupráci s celníky na dálnici D1 poblíž Jihlavy. Informoval o tom mluvčí SVS Petr Vorlíček.

Foto: Státní veterinární správa

Obarvením znehodnocené produkty

Článek

Vůz směřoval z Brna do Prahy, pravděpodobným cílem byla tržnice Sapa. Dodávka, která nebyla vybavena chlazením, transportovala drůbež a vepřové maso podle veterinářů ve zcela nevyhovujících hygienických podmínkách. Kuřata zabalená po pěti kusech byla uložena v polystyrenových bednách. Na dně beden se již vyskytovala vytékající tekutina.

Zátah v tržnici Sapa. Nechlazené auto vezlo vepřové, holuby i krev

Krimi

„Potraviny živočišného původu neměly identifikační značku ani žádné jiné označení (bez etiket i data použitelnosti). Živočišné produkty již jevily známky smyslových změn, drůbež byla nedostatečně jatečně opracovaná. Vepřové maso bylo zešedlé a původně zamražené, vykazovalo známky ‚vymražení‘,“ uvedl mluvčí SVS.

Foto: Státní veterinární správa

Drůbež uložená v přepravce

Přepravce nepředložil veterinárním inspektorům při kontrole požadované doklady o původu uvedených potravin a rovněž neměl potřebnou registraci pro přepravu živočišných produktů.

Vzhledem ke všem popsaným porušením veterinární inspektoři na místě rozhodli o neškodném odstranění všech přepravovaných živočišných produktů v asanačním podniku.

Reklama

Výběr článků

Načítám