Hlavní obsah

Na Chebsku se převrátil kamion s nebezpečnými látkami

Cheb

Převrácený na bok skončil ve středu ráno na silnici I/6 u odbočky na Pomezí nad Ohří na Chebsku po střetu s osobním vozidlem kamion s nebezpečným nákladem. Při nehodě se lehce zranily tři osoby, na místě si je převzala záchranná služba.

Foto: HZS Karlovarského kraje

U hranic s Německem se převrátil kamion s nebezpečným nákladem.

Článek

„Nákladní auto převáželo různé jednotlivě balené látky, část z nich jsou látky nebezpečné. Při nehodě došlo k úniku nafty do půdy. Jiné látky neunikly, při nehodě nedošlo k poškození obalů,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. O jaké látky jde, nespecifikoval.

Foto: HZS Karlovarského kraje

U hranic s Německem se převrátil kamion s nebezpečným nákladem

Situaci na místě kontrolují společně s hasiči zástupci odboru životního prostředí a Povodí Ohře. „S ohledem na charakter převážených látek budou hasiči s maximální opatrností překládat náklad do náhradního vozidla tak, aby ani při této činnosti nedošlo k úniku nebezpečných látek,“ pokračoval mluvčí krajských hasičů

Provoz v místě nehody je řízený kyvadlově. Zásah bude trvat minimálně celé dopoledne. „Na místo jede speciální firma k přeložení nákladu,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Jakub Kopřiva s tím, že následovat bude vyproštění kamionu. Místo nehody nelze objet, varuje Kopřiva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám