Hlavní obsah

Na českých silnicích letos zatím zemřelo 548 lidí

Praha
Aktualizováno

Na českých silnicích letos podle předběžných statistik zatím zemřelo 548 lidí, o 17 méně než za loňský rok. Zemřelých je ale víc než v roce 2017 i 2016. Bilanci ještě mohou zhoršit nehody během dnešního silvestrovského večera a noci.

Foto: Policie ČR

V noci na pondělí zemřel 19letý řidič na Třeboňsku.

Článek

Nejtragičtějším měsícem končícího roku byl srpen s 62 oběťmi, nejméně lidských životů si vyžádal leden – 25. Při prosincových nehodách dosud zemřelo 34 lidí, což je o 18 méně než za minulý prosinec, uvedl ředitel dopravní policie Jiří Zlý. Podrobné oficiální statistiky zveřejní policie 8. ledna.

Nehoda na Znojemsku má pátou oběť. Zemřelo těžce zraněné dítě

Krimi

Nejtragičtějším dnem celého roku byl 11. listopad, během něhož přišlo o život devět lidí, z toho pět při nehodě u Pavlic na Znojemsku. Při srážce tří osobních aut tam čtyři lidé zemřeli ještě před příjezdem záchranářů, těžce zraněný čtyřměsíční chlapec zemřel později v nemocnici.

Devatenáctiletý řidič nezvládl řízení a zdemoloval auto o strom. Na místě zemřel

Krimi

Oproti loňsku ubylo tento rok i těžce zraněných – zatím jich policie k pondělí 30. prosinci eviduje 1871, což znamená ve srovnání s rokem 2019 pokles o 229.

Příčiny smrtelných či vážných nehod jsou stejné jako v minulosti – nepřizpůsobení jízdy okolnostem nebo povrchu vozovky, jízda v protisměru a nevěnování se řízení, uvedl Zlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám