Hlavní obsah

Na Bruntálsku vyháněli lidé romskou rodinu z vesnice. Zasahovala policie

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvorce (Bruntálsko)

Policie zasahovala v sobotu odpoledne ve Dvorcích na Bruntálsku u protiromského protestu. Skupina místních obyvatel se sešla před domem romské rodiny a žádala její odchod z obce. Důvodem je čtvrteční napadení místního občana skupinou Romů. Případ šetří policie.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté prověřují násilné jednání ze 4. dubna v obci Dvorce, při kterém došlo k jednomu zranění osoby. V souvislosti s případem policie zadržela tři osoby, které byly následující den obviněny za zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a z přečinu porušení domovní svobody,“ sdělila Právu bruntálská policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že policisté dělají maximum pro uklidnění situace ve Dvorcích a situaci na místě monitorují. „V sobotu se pak po dvou hodinách skupinka protestujících lidí pokojně rozešla, následně ve večerních hodinách celá ta romská rodina odjela z obce,“ dodala ještě Jiroušková.

Napadený muž zůstává v nemocnici

Podle ní napadený muž stále zůstává v nemocnici. „Všechny okolnosti jeho napadení jsou předmětem policejního vyšetřování,“ doplnila policejní mluvčí.

Situaci se v obci snaží uklidnit i vedení obce. „Naše občany ujišťujeme, že Policie ČR na tomto případu intenzivně pracuje. V rámci vyšetřování úzce na objasnění tohoto politováníhodného incidentu spolupracujeme,“ píše v prohlášení na Facebooku obce starosta Dvorců Jan Božovský.

Podle informací Práva spor vznikl vzájemným slovním rasistickým napadáním. Každá strana tvrdí, že spor vyvolala ta druhá. Skupina Romů muže měla napadnout s hranolem, ten se měl bránit větví ze stromu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám