Hlavní obsah

Na autobusové linky se v Letňanech podle policie nestřílelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Okna dvou autobusů u zastávky Fryčovská v pražských Letňanech na začátku roku podle zjištění policie nerozbila žádná střelná zbraň. Jakým způsobem byla okna poškozena, dál policisté zkoumají, řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Policie u autobusové zastávky posílila hlídky a dál případ prošetřuje.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na dvě autobusové linky 195 a 158 neznámý pachatel zaútočil v pondělí 4. ledna kolem sedmé hodiny ranní. V obou případech rozbil okno. Kriminalisté nenašli na místě žádné projektily nebo jejich zbytky. "Nebyla použita střelná zbraň," dodala Kropáčová s tím, že to prokázala nedávná expertiza. Jednou z vyšetřovacích verzí tak dál zůstává možnost, že pachatel na autobus zaútočil kamenem či prakem.

Podle policie navíc nejde o první podobný případ v této oblasti. Loni 7. prosince kolem 20:00 neznámý pachatel dosud nezjištěným způsobem poškodil dva autobusy projíždějící Tupolevovou ulicí. Vozy měly ve sklech otvory o průměru osm milimetrů a pražský dopravní podniky vyčíslil škodu na 30 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám