Hlavní obsah

Na atletických závodech v Praze zasáhla rozhodčího koule, na místě zemřel

Novinky, jap

Šestasedmdesátiletého rozhodčího zasáhla v sobotu odpoledne na atletických závodech v Praze na Strahově letící koule. Muž i přes veškerou snahu závodníků i záchranářů na místě zemřel.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

K události došlo v sobotu v nafukovací hale na pražském Strahově.

Článek

Atletická soutěž krajského přeboru se konala v nafukovací hale na pražském Strahově, poblíž Velkého strahovského stadionu. Koule vržená jedním ze závodníků zasáhla zkušeného rozhodčího do hrudníku. Muž ihned poté zkolaboval.

„Ten pokus byl zcela standardní. Házel jeden z mladších závodníků, který se trefil svým pokusem ke kraji výseče, kde pan rozhodčí stál. Ten se ještě snažil na poslední chvíli uhnout, ale bohužel už to nestihl,“ uvedl pro Aktuálně.cz ředitel závodu Martin Svoboda.

K rozhodčímu se okamžitě seběhli závodníci i přítomná lékařka. Společně se ho snažili resuscitovat i za pomocí automatizovaného externího defibrilátoru.

„Před 15. hodinou nám byl ohlášen kolaps staršího muže v nafukovací hale na Strahově. Podle svědků nedýchal a byl v bezvědomí. Ve spolupráci s operátorkou tísňové linky 155 proto byla zahájena telefonicky asistovaná neodkladná resuscitace. Přítomní svědci použili také automatizovaný externí defibrilátor, který podal jeden výboj," řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Jak zjistil reportér Novinek na místě, k hale se sjely tři posádky záchranné služby, včetně lékaře a inspektora provozu.

„Tyto posádky si od svědků převzaly resuscitaci. Záchranáři muže připojili na monitor a několik desítek minut pokračovali v oživovacích pokusech. Bohužel marně, muž i přes veškerou snahu všech přítomných zemřel," doplnila mluvčí.

Závody organizátoři ihned po tragédii předčasně ukončili. Událostí už se zabývá také policie. Ta případ zadokumentovala a nyní bude zjišťovat, zda došlo k protiprávnímu jednání, nebo se jednalo o nešťastnou náhodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám