Hlavní obsah

Myslivec zastřelil na honu kolegu. Dostal podmínku a má zaplatit 1,2 milionu

– Kutná Hora

Podmíněný trest dostal v prosinci myslivec, který před rokem na Kutnohorsku na honu zastřelil svého kolegu. Na dotaz Novinek to uvedl mluvčí soudu Milan Závurka. Pozůstalým má zaplatit více než 1,2 milionu korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek padl před Vánocemi u Okresního soudu v Kutné Hoře. „Rozsudkem byl obžalovanému uložen trest 15 měsíců s podmíněným odkladem na 18 měsíců a zákaz držet a nosit střelnou zbraň na 10 let,“ informoval Závurka.

Na náhradě škody manželce zemřelého myslivce má podle soudu zaplatit 718 480 korun. Pozůstalým dvěma dětem pak 400 tisíc korun a vnukovi 100 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Myslivec stanul před soudem za trestný čin usmrcení z nedbalosti a hrozilo mu až šest let vězení, protože byl obviněn v druhém odstavci, který říká, že dotyčný porušil důležitou povinnost vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce. Alkohol myslivec během honu nepil.

Třiasedmdesátiletý myslivec byl smrtelně postřelen na honu 20. ledna u obce Chlístovice na Kutnohorsku. Záchranáři vyrazili na místo, ale zraněnému muži již nemohli pomoci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám