Hlavní obsah

Myslivce u posedu přepadl zuřící muž, málem ho zabil

Právo, Patrik Biskup
Sušice

Čekaná v noci na čtvrtek mohla být pro šedesátiletého myslivce Antonína Jarošíka ze Sušice poslední v životě. Když se po půlnoci vracel z posedu k autu, napadl ho zuřivý muž. Tyčí myslivce praštil do hlavy a pak se ho snažil bodnout nožem. Nimrodovi se podařilo dostat se do auta a mobilem přivolat pomoc. Násilník mu ještě rozmlátil čelní sklo a potom utekl. Policie útočníka následně dopadla. Jarošík skončil v nemocnici s otřesem mozku.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Když jsem chtěl odemknout auto, dostal jsem tyčí ránu přes hlavu. Padl jsem na kolena. Nejdřív se chtěl zmocnit pušky, kterou jsem měl na rameně. Snažil jsem se bránit. Začal se ohánět nožem a křičet, že mě zabije. Při jednom máchnutí mi přeřízl kožený řemínek od dalekohledu, který jsem měl na krku.

Podařilo se mi schovat v autě, tak jsem se zamkl a telefonem volal synovi,“ popisoval Jarošík dramatické okamžiky. Útočník podle jeho slov dál nožem škrábal po autě, až nakonec tyčí vyrazil čelní sklo.

„Volal jsem synovi, ať vyrozumí policii,“ dodal myslivec. O tom, že by na svoji obranu použil loveckou zbraň, Jarošík ani neuvažoval. „I když jsem byl ohrožen a měl jsem opravdu velký strach, na toho člověka bych nevystřelil. To by na mě musel mířit střelnou zbraní, v tom případě by to byl jeho konec,“ vysvětlil myslivec.

Jarošík navíc násilníka poznal. „Po ráně do hlavy, jak na mě začal úplně nepříčetně řvát, jsem ho poznal po hlase. Vyrůstali jsme spolu na jedné vesnici. Říkal jsem mu, ty ses zbláznil, co to děláš. Nereagoval, jenom nadával a vyhrožoval mi zabitím,“ uvedl dále Jarošík.

Útočník má spory s myslivci

Motivem útoku zřejmě nebyl osobní spor s Jarošíkem, ale nenávist k myslivcům, kteří provozují honitbu u Volšov.

„Máme tam pole, na kterém hospodaříme a které sousedí s jeho polem. Pořád s ním řešíme nějaké problémy. Snaží se vyhledávat konflikty za každou cenu,“ řekl hospodář Mysliveckého sdružení ve Volšovech František Soukup. Myslivci mají podle něho obavy, že útoky budou pokračovat. „Má dokonce zbrojní průkaz na pistoli. V noci na pátek tam už zase zastrašoval dalšího našeho člena,“ dodal Soukup.,

Útočníkovi hrozí obvinění z trestného činu ublížení na zdraví. Policisté už zahájili úkony trestního řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám