Hlavní obsah

Muži se schovali ve skladu prodejny a pak loupili, odsedí si sedm let

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Těsně před skončením otevírací doby se nechali letos koncem léta uzamknout v hlučínské prodejně Billa dva lupiči. Když personál prodejnu uzamkl pro zákazníky, vyšli ze své skrýše a donutili skladníka a prodavačky vydat přes 600 tisíc korun. Na útěku je ale zadrželi strážníci. Krajský soud v Ostravě za to ve středu oba muže poslal až na sedm let do vězení.

Foto: Aleš Honus, Právo

Patrik Foltyn (vpravo) si odsedí sedm let, jeho komplic Pavel Pauka jen o půl roku méně.

Článek

Dvaačtyřicetiletý Patrik Foltyn stráví podle středečního verdiktu za mřížemi sedm let, jeho o třináct let mladší komplic Pavel Pauka si odsedí šest a půl roku. Motivem jejich jednání byly dluhy, které muži nedokázali splatit.

Přepadení se odehrálo 29. července. Muži do supermarketu nejdříve vstoupili jako zákazníci a v nestřeženou dobu vešli do skladu, kde se schovali. Když všichni zákazníci prodejnu opustili, Foltyn na skladníka zaútočil pěstmi a namířil na něj atrapu pistole.

Pak oba obžalovaní křikem a pomocí namířených napodobenin střelných zbraní přiměli skladníka i prodavačky, aby si lehli na podlahu obličejem dolů. Z prodejny pak odcizili více než 600 tisíc korun, které uschovali v batohu.

Díky tomu, že jedné z prodavaček se podařilo přivolat pomoc, s penězi daleko neutekli. Hned při odchodu z prodejny je zadrželi strážníci a předali je přivolané policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám