Hlavní obsah

Muži, kteří měli mučit striptéra, přijdou před soud v lednu

Právo, Novinky, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOST

Dva muži, kteří měli loni v srpnu mučit striptéra Michala Šindlera, stanuli ve čtvrtek před mosteckým soudem. Ten ale nerozhodl, protože neměl k dispozici odborný psychologický posudek oběti. Spolupachatelkou údajných násilníků Šoustka a Selnera má být i finalistka soutěže o královnu krásy z roku 1993 Mirjana Patočková.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Soudce Beno Eichler stále ještě nemá k dispozici znalecký posudek o duševním stavu mučeného. "Obhajoba na posudku expertů z oboru klinické psychologie trvá, proto se jednání muselo odročit," řekl Právu.

Násilníci údajně striptéra nacpali do kufru auta a vyvezli za město. U nádrže Matylda měli zahájit mučení, před jehož nápaditostí by i středověký kat zblednul závistí. Nejprve donutili více než stokilového Michala Šindlera, aby se svléknul do naha. Pak ho prý Mirjana Patočková řezala nožem za ušima a na pažích a holýma rukama si musel vykopat hrob.

Aby vystrašený Šindler v mělké jámě nakonec neskončil, byl ochoten udělat cokoliv. Nejdřív si kamenem vyrazil přední zuby, pak si bodnul nůž do stehna a vypil motorový olej. Mučitelé se mu prý ještě smáli, že je hloupý, když si ubližuje.

Šoustek a Selner již dříve vinu popřeli. Se Šindlerem se prý tehdy setkali, ale nic mu neudělali. Celý příběh si podle nich vymyslel. Striptér však tvrdí, že ho surově mučili kvůli pomluvám, které o nich roznášel.

Nezpochybnitelnou skutečností je stav, v jakém skončil v nemocnici. Měl vyražené zuby, bodnou ránu ve stehně, modřiny a utrpěl těžký šok. Pokud soud obviněným týrání prokáže, hrozí jim až desetileté vězení. Stejný trest by mohla dostat i Patočková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám