Hlavní obsah

Muži kradli svému zaměstnavateli nové autodíly, škody jdou do milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Několikamilionovou škodu podle policie způsobila čtveřice mužů firmě, u níž byla zaměstnaná. Společnosti se sídlem na Praze-východ kradli keramické díly katalyzátorů, které následně prodávali. Kriminalisté jim zabavili auta i miliony korun. S nimi byli obviněni i dva majitelé sběrny, kteří díly vykupovali.

Foto: Policie ČR

Zabavené peníze

Článek

Muži ve věku od 34 do 46 let podle policistů pracovali v nejmenované firmě, která vyrábí komponenty do osobních aut.

„Přímo z výrobní haly společnosti postupně ‚odkláněli‘ keramické náplně do katalyzátorů. V prvním případě 244, v druhém přes dvě stě kusů těchto komponentů, které následně vyváželi z firmy,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Zaměstnanci odváželi ze skladu na Teplicku holicí strojky kamionem, škoda je pět milionů

Krimi

Díly ukrývali nejprve za plotem firmy a pak je odváželi do sběrny, kde byli domluveni s majiteli. Hodnota jednoho katalyzátoru byla téměř 10 tisíc korun, majitelé sběrny je vykupovali za 2500 korun. Peníze si mezi sebou následně rozdělili. „Škody, které měli firmě způsobit, jsou v řádech milionů,“ uvedla Suchánková.

Zadrženi byli v únoru při krádeži další části dílů spolu se dvěma majiteli sběrny. Při domovních prohlídkách našli policisté několik milionů korun a zabavili tři auta - Škodu, Audi a VW Jetta – v hodnotě nejméně 800 tisíc korun.

Čtyři již bývalí zaměstnanci firmy byli obviněni z krádeže, majitelé sběrny z legalizace výnosů z trestné činnosti. Hrozí jim až deset let vězení, vyšetřováni jsou na svobodě.

Foto: Policie ČR

Ukradené komponenty

Foto: Policie ČR

Policisté zabavili také tři auta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám