Hlavní obsah

Muže zadrženého v plzeňské nemocnici se šesti noži obžalovali z přípravy vraždy

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Státní zástupce podal obžalobu na 38letého muže z Plzeňska, kterého loni v listopadu policisté zadrželi v plzeňské nemocnici se šesti noži, zjistilo Právo. Martin M. tehdy vyrazil do zdravotnického zařízení za svojí manželkou, která tam pracovala a které předtím vyhrožoval smrtí. Za přípravu vraždy mu hrozí až 20 let vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Výpravě do špitálu předcházely rodinné rozepře. Muž svoji stejně starou partnerku podle svědků podezříval z nevěry na pracovišti. Měl prý utkvělou představu, že má milostný poměr s jedním ze sanitářů.

V osudný den jí volal, aby okamžitě odešla z práce domů. To ale žena odmítla, což muže rozčílilo. „Začal jí vyhrožovat, že přijede za ní a zabije ji. Protože se telefonáty několikrát opakovaly, žena dostala strach a vše oznámila na linku 158,“ uvedla tehdy policejní mluvčí Martina Korandová.

Muž na Plzeňsku vyhrožoval a pak vyrazil za partnerkou vyzbrojený šesti noži

Krimi

Operační důstojník poslal na místo hlídky. „Muž byl v půl jedenácté večer zadržen přímo v areálu. Měl u sebe šest nožů, které následně policistům vydal,“ konstatovala mluvčí.

Po obvinění poslal soud muže do vazby, v průběhu vyšetřování ho ale propustil na svobodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám