Hlavní obsah

Muže podezřelého z vraždy ženy poznali v hospodě na Slovensku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž podezřelý z březnové vraždy mladé ženy v Praze 9 je po zadržení na Slovensku zpět v České republice. Ve čtvrtek si ho od slovenských kolegů převzali pražští kriminalisté. Podezřelý prošel i testem na koronavirus. Čeští vyšetřovatelé už muže vyslechli a podali návrh na jeho vzetí do vazby. Informoval o tom v pátek mluvčí pražské policie Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vyšetřuje vraždu v PrazeVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

„Extradice proběhla rychle a hladce,“ uvedl Daněk.

Násilnou smrt ženy v pražské Tupolevově ulici vyšetřují kriminalisté od 11. března. Jako podezřelého označili 34letého muže, který byl podle některých médií přítelem zavražděné.

V polovině března byl možný vrah zadržen na Slovensku, kde ho poznala obsluha v restauraci. Slovenská policie předala podezřelého do Česka na hraničním přechodu ve čtvrtek odpoledne.

Policie na Slovensku zadržela podezřelého z vraždy ženy v Praze

Krimi

Vzhledem k nouzovému stavu kvůli nemoci covid-19 bylo předání jiné než obvykle. „Policisté, kteří si ho předávali, respektive přebírali, byli u tohoto úkonu pouze dva, aby co nejvíce eliminovali možnost nákazy koronavirem,“ uvedl Daněk. Dodal, že podezřelý absolvoval na Slovensku test na koronavirus, který byl negativní.

Pražští kriminalisté už muže vyslechli, sdělili mu podezření ze spáchání trestného činu vražda a podali podnět na jeho vzetí do vazby. „V případě odsouzení mu ohrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ dodal Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám