Hlavní obsah

Muže na Pardubicku zavalil betonový panel

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přelouč

Vážný úraz mladého muže řešili záchranáři v neděli odpoledne na staveništi ve Lhotě u Přelouče na Pardubicku. Podle prvotních informací jeřáb přemísťoval panel, který ale praskl a muže zasáhl. Zdravotníci přivedli zraněného do umělého spánku a letecky ho přepravili do nemocnice.

Foto: ZZS Pardubického kraje

Mladíka na Pardubicku zavalil panel

Článek

Nehoda se stala kolem třetí hodiny odpoledne. „Při příjezdu hasičů a zdravotnické záchranné služby se již muž nenacházel pod panelem,“ upřesnila mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Betonová deska o váze několika stovek kilogramů byla prasklá a hasiči ji museli zajistit, protože zásah probíhal v její bezprostřední blízkosti, když ještě visela na jeřábu.

Okolnosti nehody vyšetřuje policie, podle předběžných informací se muž zranil, když jeřáb přesunoval stavební materiál z jednoho místa na druhé. Hasiči i záchranáři uvedli, že se jednalo o mladého muže, věk však neupřesnili.

Foto: ZZS Pardubického kraje

Mladíka na Pardubicku zavalil panel

„Mladý muž byl ihned po vyproštění převeden do umělého spánku a připojen k plicní ventilaci. S vážným zraněním hrudníku, břicha a obou dolních končetin byl letecky přepraven do Fakultní nemocnice Hradec Králové,“ dodal mluvčí záchranky Pardubického kraje Aleš Malý.

Reklama

Výběr článků

Načítám