Hlavní obsah

Muže dopadli krátce po ozbrojené loupeži

Právo, Ivan Langr
LIBEREC

Hned tři noční podniky v Liberci přepadl s pistolí v ruce během posledního týdne 44letý cizinec ze zemí bývalého východního bloku. Osudným se mu stala až čtvrteční noc, kdy ho liberečtí policisté dopadli krátce poté, co si vyšlápl na místní restauraci Vápenka. Tam se přitom nerozpakoval přiložit obsluze k hlavě revolver, aby si vynutil vydání peněz.

Foto: Jan Řehounek

Pohled do kavárny kina Sokol v Nymburce při besedě.

Článek

Právu to v pátek oznámila mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková. "Do restaurace, kde se nacházela obsluha a šest hostů, vešel krátce po půl jedenácté večer maskovaný kuklou, v kombinéze a zbraní v ruce. Když se mu obsluha zdráhala vydat peníze, vzrostla jeho agresivita a začal hosty ohrožovat pistolí. Následně přiložil k hlavě obsluhující ženy pistoli, peníze si sám vzal a utekl," líčila Právu Suchánková.

Jeden z hostů okamžitě zareagoval a vytočil tísňové číslo 158. Policejní hlídka z nedalekého okrsku byla na místě do dvou minut a krátce po získání popisu začala pátrat i v okolí podniku.

Lup na posledni chvíli odhodil

"Po zhruba pěti minutách od loupeže mohli policisté se stoprocentní jistotou konstatovat, že pachatele mají. Po pěti stech metrech totiž kontrolovali muže v běžném oblečení. Ovšem jeden z policistů si všiml, že muž v nestřeženém okamžiku odhodil do zahrady jednoho z rodinných domů igelitovou tašku. V ní se nacházely všechny důkazy svědčící o tom, že kontrolovaný je nezvratně pachatelem loupeže, tedy kukla, kombinéza, peníze i bubínkový revolver," podotkla Suchánková.

Lupič má přitom podle ní na svědomí ještě další dva nedávné noční útoky provedené vždy kolem půl desáté večer. Na konci ledna přepadl hernu Jackpot Nonstop a 2. února hernu Lucky bar. V obou případech ohrožoval obsluhu i hosty zbraní.

"Ve všech případech použil při loupežích bubínkový revolver a jeho brutalita rostla. Při přepadení herny Jackpot třeba vystřelil dvakrát do vzduchu. Celkově si vymohl necelých třicet tisíc korun," dodala mluvčí. Lupič je nyní v policejní cele a komisař podal návrh na uvalení vazby. Hrozí mu až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám