Hlavní obsah

Muž ztratil na ulici v Mladé Boleslavi 100 tisíc. Odevzdal je poctivý nálezce

– Mladá Boleslav

Muž z Mladé Boleslavi ztratil koncem října na ulici tašku s více než 100 tisíci korunami. Poctivý nálezce ji našel a odevzdal na policii.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

V sobotu 24. října si šel muž v Jilemnické ulici něco vyřídit. Zaparkoval auto a odešel do budovy,  cestou mu vypadla kožená taška s penězi, klíči a dalšími věcmi.

Když to zjistil, taška už na místě nebyla.

Pětiletý chlapec našel v Praze naditou peněženku. Odevzdal ji

Krimi

Dostala se však do dobrých rukou zhruba 40letého muže, který ji našel na ulici a odevzdal ji na nedaleké policejní služebně, odkud na začátku listopadu putovala do ztrát a nálezů mladoboleslavského magistrátu.

„V tašce bylo 106 558 korun, klíče, ale nebyly tam doklady ani jiné věci, podle kterých bychom mohli majitele identifikovat. Devátého listopadu se nám však ozval sám, aby se zeptal, zda tašku náhodou někdo neodevzdal,“ řekla Novinkám pracovnice oddělení Kateřina Pešková.

Mladá žena našla tašku se 77 tisíci korunami. Hluboce se jí klaním, řekl majitel

Krimi

Muž sdělil detaily, které mohl znát jen majitel tašky. „Majitel nálezci poděkoval a dal mu nálezné, které podle zákona činí 10 procent,“ konstatovala Pešková.

Zmínila, že s tak vysokou částkou se na magistrátu ještě nesetkali. Běžně lidé odevzdávají částky okolo několika tisíc korun, maximálně 20 tisíc korun. O to víc je potěšilo, že i tak vysokou částku nálezce odevzdal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám