Hlavní obsah

Muž zfackoval dítě své přítelkyně, hrozí mu až 12 let

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Celý den se letos v únoru staral dvaatřicetiletý Petr Vašina o patnáctiměsíčního syna své přítelkyně. Večer ho však rozlítil téměř hodinový pláč dítěte, neudržel se a vrazil batoleti dvě facky. V pondělí proto muž stanul před Krajským soudem v Hradci Králové, kde se zpovídá z pokusu těžkého ublížení na zdraví.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Petr Vašina, obžalovaný z těžkého ublížení na zdraví, před zahájením hlavního líčení u Krajského soudu v Hradci Králové.

Článek

Jak vyplynulo z obžaloby, muž dítě dvakrát nepřiměřeně uhodil do obličeje. Batole následně upadlo na zem a přitom se udeřilo o rám postele. Obžalovaný, v minulosti už pětkrát soudně trestaný, se k činu doznal. K události došlo letos 3. února v Broumově. O dítě se prý celý den staral, zatímco jeho družka jela navštívit svého staršího syna.

Kolem osmé hodiny večer byl chlapec už připraven ke spánku, začal se však prý bezdůvodně vztekat. Brečel asi tři čtvrtě hodiny. „Byl jsem ve stresu. Měl jsem obavu, co je s přítelkyní, která byla těhotná. Nevěděl jsem, kdy se vrátí. Proběhlo to najednou, ani jsem nevnímal, že to je malé dítě. Ale hned jak mi došlo, co jsem udělal, vzal jsem ho a rozbrečel jsem se. Další hodinu jsem si s ním hrál, pak usnul,“ popsal v přípravném řízení Vašina.

U soudu už vypovídat nechtěl s tím, že už si přesně nevybaví, jak šly události za sebou. Zranění dítěte objevila pracovnice sociálního odboru městského úřadu, která rodinu náhodně kontrolně navštívila.

Chlapec utrpěl několik poranění, včetně krevních výronů v obličeji. „Obžalovaný nejméně těžkou újmu na zdraví způsobil osobě mladší patnácti let, ačkoliv věděl, že by mu tím s ohledem na jeho nízkou fyzickou a motorickou vyspělost mohl způsobit i závažná život ohrožující poranění,“ uvedla v obžalobě státní zástupkyně.

Hlavní líčení by mělo pokračovat v úterý. Obžalovanému hrozí pět až 12 let odnětí svobody. Zřejmě mu přitíží i skutečnost, že se skutek stal v době, kdy  odpykával podmínečný trest za opilství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám