Hlavní obsah

Muž zbil zaměstnankyni úřadu práce

Kutná Hora

Pracovnici kutnohorského úřadu práce nedávno napadl jeden z uchazečů o zaměstnání. Způsobil jí zranění, která si vyžádala desetidenní pracovní neschopnost. Žena má dodnes zdravotní komplikace.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

O napadení úřad informoval v pondělí v souvislosti s návštěvou ministryně práce Michaely Marksové (ČSSD).

"Ve čtyři hodiny, když už tady bylo opravdu málo lidí, přišel uchazeč. Bylo s ním zahájeno správní řízení, takže jsem si myslela, že s ním sepíšu protokol. Vypadalo to všechno v klidu, pak se strašně rozčílil a začal nadávat,” popsala událost v pondělí Larvová.

Po muži požadovala pouze vysvětlení, protože nenahlásil tzv. nekolidující zaměstnání, tedy práci s příjmem do určité výše, která mu umožňuje setrvat v evidenci úřadu práce.

Sprostě jí nadával a zaútočil

Muž, s nímž se tehdy viděla poprvé v životě, podle ní sprostě nadával a zaútočil na ni v okamžiku, kdy se ho snažila vykázat. Nestihla ani zaktivovat alarm, protože se bála, že by s ní mohl smýknout o radiátor.

Tísňové tlačítko za ni stiskla kolegyně z vedlejší kanceláře, která ji viděla ležet na zemi. Strážníci na místo dorazili do tří minut, útočník ale mezitím odešel.

"Měla jsem naražený palec, ozdobu pod okem - obtisk ruky, naražené rameno a mám hnuto s krční páteří," popsala úřednice svá zranění. Po napadení skončila v nemocnici. Po deseti dnech se ale vrátila do kanceláře, nechtěla prý nechat kolegyně na holičkách. "Ten krk mě stále bolí, ale palec už je lepší," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám