Hlavní obsah

Muž zaútočil nožem na svou matku

Právo, Jana Pechová
Žďár nad Sázavou

Z pokusu o vraždu obvinili kriminalisté z Vysočiny mladého muže ze Žďáru nad Sázavou, který se v noci na úterý pokusil zabít svoji matku. Obviněný čeká na rozhodnutí o vzetí do vazby v cele předběžného zadržení. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Dvaadvacetiletý syn zaútočil na 47letou ženu nožem v bytě na žďárském sídlišti. Způsobil jí bodná a řezná zranění v obličeji a na krku. Žena skončila v nemocnici v Novém Městě na Moravě, útočník po činu z bytu utekl.

„Kriminalisté okamžitě vyhlásili po podezřelém mladíkovi mimořádné pátrání. V úterý večer kolem půl osmé byl zadržen ve Žďáru nad Sázavou a umístěn do policejní cely. Za jeho čin mu hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let,“ uvedla policejní mluvčí.

„Muž se ke svému jednání vyjádřil, útok na matku nepopírá, ale mezi jeho výpovědí a zjištěnými skutečnostmi jsou ještě určité rozpory, které budou předmětem dalšího vyšetřování,“ řekl k případu vyšetřovatel Pavel Kubiš.

Předmětem dalšího vyšetřování zůstává i motiv činu. V současné době se jeví jako nejpravděpodobnějším motivem rodinné rozpory. Zraněná žena je mimo ohrožení života.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám