Hlavní obsah

Muž zastřelený policisty byl narkoman, sousedům vyhrožoval už dřív

– Praha
Právo, Josef Koukal

Sedmadvacetiletý muž, kterého ve středu odpoledne v Praze-Nuslích zastřelili příslušníci policejní zásahové jednotky poté, co na ně vytáhl zbraň, vyhrožoval svým sousedům už v minulosti. Naposledy kvůli němu policisté vyjížděli do domu dva dny před tragédií.

Článek

Že šlo o problémového nájemníka, potvrdil Právu jeden z obyvatelů domu. „Dva dny před zásahem volali sousedi policii kvůli podobnému chování, jaké předvedl ve středu. Vyhrožoval lidem, byl agresivní,“ řekl Právu nájemník.

Podle mluvčí pražské policie Andrey Zoulové problémy provázely celý zhruba dvouměsíční pobyt muže v domě.

„Podle našich informací měl podivné chování po celou dobu, co tam bydlel. Byl to člověk závislý na omamných a psychotropních látkách,“ uvedla Zoulová. Právě jeho závislosti přičítají policisté podivné chování problémového obyvatele domu.

„To spočívalo v narušování soužití s ostatními nájemníky. Obracel jim rohožky, znečišťoval chodby nebo prostory přede dveřmi, kopal do dveří, zvonil na sousedy,“ popsala policejní mluvčí.

Pobíhal po chodbách a vyhrožoval sousedům

Naposledy byli policisté na místo přivoláni v pondělí v noci. Také tehdy muž údajně pobíhal po chodbách a vyhrožoval sousedům. Ozbrojen však nebyl. „Majitelka domu se dovolala na policii do Benešova, odkud nám hlášení předali. Když jsme přijeli na místo, muž tam už nebyl. Nájemníky jsme poučili, že kdyby se jeho chování vyhrocovalo nebo směřovalo k nějakému násilí, aby volali na linku 158, což ve středu udělali,“ dodala Zoulová.

Mladík podlehl ve středu zranění po zásahu do hrudníku, když po výtržnostech a vyhrožování, že zapálí dům, vyběhl s pistolí v ruce proti policistům ze zásahové jednotky. Postup zasahujících policistů šetří policejní inspekce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám