Hlavní obsah

Muž zamával přítelkyni na břeh luhačovické přehrady a pak zmizel

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jednašedesátiletého muže hledali v luhačovické přehradě Pozlovice na Zlínsku a jejím okolí záchranáři včetně policejních potápěčů. Muž v neděli přeplaval přehradu, na druhém břehu zamával přítelkyni a pak zmizel. V pondělí po 16:00 jeho tělo vytáhli z vody, muž zřejmě utonul.

Foto: Policie ČR

V přehradě u Luhačovic a v okolí pátrají záchranáři po zmizelém muži.

Článek

„Od nedělních 21:00 pátrají policisté a hasiči v okolí vodní nádrže Pozlovice nedaleko Luhačovic po jednašedesátiletém muži z Velkých Karlovic. Ten se okolo 18:00 rozhodl přehradu přeplavat. To se mu i podařilo, nicméně poslední, co o muži víme, je to, že z druhého břehu zamával na svoji přítelkyni čekající na pláži,“ uvedl mluvčí zlínské policie Petr Jaroš ještě před nálezem těla.

Foto: Policie ČR

V přehradě u Luhačovic a v okolí pátrají záchranáři po zmizelém muži.

Ještě v neděli večer začala pátrací akce, a to jak na vodní hladině, tak i v okolí přehrady. Policisté nádrž obešli, zkontrolovali přilehlé ubytovací a restaurační zařízení, kontaktovali nemocnice v okolí a prověřili místo trvalého bydliště pohřešovaného. Bohužel bezúspěšně. O půlnoci pátrání přerušili. Ihned v pondělí ráno však začali hledat znovu. Opět obešli přehradu a tentokrát prověřili i desítky soukromých chat v okolí.

Na hladině přehrady na člunech pátrali hasiči se sonarem a pod hladinou operovali policejní potápěči z Ostravy a Brna.

Přesnou příčinu úmrtí určí nařízená pitva. Okolnosti nešťastné události policisté zjišťují.

Reklama

Výběr článků

Načítám