Hlavní obsah

Muž z Trutnova měl doma 42 pušek a pistolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov

Z nedovoleného ozbrojování obvinili policisté 39letého muže z Trutnova. Zajistili u něj 42 kusů dlouhých a krátkých zbraní, z toho 13 z nich držel nelegálně.

Foto: Policie ČR

Policisté u muže zajistili 42 kusů dlouhých a krátkých zbraní.

Článek

Policisté byli při domovních prohlídkách v místě mužova bydliště, ale také u jeho matky překvapeni množstvím zbraní, které se nacházely jak v garáži, tak i v obytných částech. Jako nejzávažnější kvalifikovali držení samopalu a samonabíjecí pušky, k jejichž držení je nutná výjimka.

Muž mimo jiné vlastnil revolvery a pistole různých typů. Pět zbraní bylo plně nabitých, jedna z nich se nacházela přímo v mužově autě.

Policisté dotyčného obvinili a všechny zbraně mu odebrali. Kriminalisté zažádali znalce o zkoumání zdravotní způsobilosti obviněného a souběžně s tím zahájili správní řízení o případné odebrání zbrojního průkazu.

Muži hrozí až osm let vězení.

Během krátké doby se na Trutnovsku jedná už o druhý podobný případ. Před měsícem kriminalisté obvinili jiného muže ze stejného trestného činu.

Foto: Policie ČR

13 zbraní držel muž bez registrace a patřičných oprávnění a povolení.

Foto: Policie ČR

5 zbraní bylo plně nabitých.

Reklama

Výběr článků

Načítám