Hlavní obsah

Muž z Táborska vyhodil své přítelkyni byt do povětří

– Tábor
Právo, ch

Výbuchem dvou malých předmětů naplněných stlačeným plynem zničil v noci na úterý byt své přítelkyně v táborské Soběslavské ulici jednatřicetiletý muž. Právo o tom informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Foto: Policie ČR

Následky výbuchu bytu

Článek

„Výbuch inicioval úmyslně po předchozí rozepři. Žena naštěstí z bytu stačila včas odejít. Muž, který ho opustil až těsně před explozí, své dílo zkázy sledoval z prostoru před domem, kde jej následně zadrželi policisté. Jevil známky značné opilosti a policisté v jeho dechu naměřili hladinu 2,5 promile alkoholu,“ popsal incident policejní mluvčí.

Při explozi vznikla půlmiliónová škoda nejen na bytu, ale i několika zaparkovaných vozidlech. Mluvčí dodal, že při výbuchu nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Foto: Policie ČR

Následky výbuchu bytu

Případ už převzali kriminalisté a podezřelý muž se bude s největší pravděpodobností zodpovídat minimálně z přečinu poškození cizí věci, kdy mu vzhledem k výši způsobené škody hrozí trest odnětí svobody na dobu až tří let.

Není ale vyloučeno ani překvalifikování skutku na zločin obecného ohrožení, kdy by pachateli v případě prokázání viny hrozilo vězení od tří do osmi let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám