Hlavní obsah

Muž vykrádal automaty na regulační poplatky

Právo, tr
Brno

Kam pro peníze? Přece do automatu na regulační poplatky v nemocnicích, řekl si čtyřiatřicetiletý muž v Brně. Svůj hloupý nápad uskutečňoval podle policie nejméně od letošního března prokazatelně zatím desetkrát, než spadla klec. Jak sdělila policejní mluvčí Andrea Straková, přístroj pokaždé poškodil a odcizil mincovník. Přišel si tak na sto tisíc korun.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

V areálu Fakultní nemocnice u sv. Anny však registrovali vykradené automaty už v loňském roce, není tedy vyloučeno, že zlodějů bude více. „Tehdy nám zmizelo 87 000 korun, letos už 63 000. Vloni jsme do oprav automatů investovali zhruba 52 000 korun, letos 35 000,“ říká tamní tisková mluvčí Šárka Urbánková.

Terčem se stávají automaty u vchodu z Mendelova náměstí a z Leitnerovy ulice. Po krádeži zůstanou přístroje vždy poškozeny na delší dobu. Ve Fakultní nemocnici Brno zůstávají zatím tyto automaty zloději nedotčeny, protože jsou 24 hodin stále někomu na očích. Nicméně vandalové se tam zaměřují opakovaně na automaty s coca-colou.

Odborník z jiné brněnské nemocnice, jenž si přeje zůstat v anonymitě, sdělil, že automaty na regulační poplatky nemají proti krádežím žádné zvláštní zabezpečení, stačí jen zatlačit na „správném“ místě a s pomocí nějakého nářadí vypáčit.

Dopadený zloděj kradl celkově nejméně patnáctkrát. Podepsal se také v hodinářství, odkud si odnesl šestnáct kusů značkových hodinek za více než šedesát tisíc korun. V kadeřnictví v centru Brna ukradl vybavení za více než 40 000 korun.

Celkově podle Strakové způsobil škodu za více než 200 000 korun. Byl obviněn z trestných činů krádeže, poškození cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu několikaletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám