Hlavní obsah

Muž ve Zlíně tvrdí, že zabil vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Filmový scénář hororu připomíná vražda, kterou zosnoval 13. listopadu ve Zlíně devětadvacetiletý muž z Otrokovic. Vrah vyjel za svou obětí trolejbusem, v duši s jasným cílem - zabít vůdce sekty, která ovlivňuje jeho život. Trolejbusem se potom s krvavýma rukama také vracel domů.

Foto: Policie ČR

Identikit muže podezřelého ze spáchání vraždy na zlínském sídlišti Jižní Svahy

Článek

„Vyšetřování vraždy prokázalo, že muž dobře věděl, kam, za kým a s jakým úmyslem jede,“ řekl k případu mluvčí zlínské policie Petr Jaroš. K bytu zavražděného čtyřicetiletého muže dorazil vrah ještě před jeho příchodem ze zaměstnání.

„Krátce po osmnácté hodině se jej dočkal. Ihned, jakmile si poškozený otevřel vchodové dveře do domu, napadl jej útočník nejen slovně, ale také fyzicky. Bil jej pěstí, fackoval a postrkoval dál a dál do chodby bytového domu. On se pouze bránil a snažil se pachatele uklidnit, chtěl konflikt řešit věcně, a ne za pomoci násilí. K tomu však již nedostal šanci, neboť na něj útočník vytáhl nůž a bodnul jej do oblasti hrudníku,“ sdělil Jaroš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté okamžitě prověřili všechna vytipovaná místa, na kterých by se pachatel mohl ukrývat, včetně restauračních zařízení, heren a ubytoven.

Při útoku se zřejmě sám zranil

Kriminalisté mezitím zajistili desítky stop a vyslechli několik svědků, kteří napadení, a tedy i pachatele z větší či menší vzdálenosti viděli. Podařilo se vytvořit identikit osoby a zmapovat pachatelův pohyb krátce po činu.

„Kriminalisté vypátrali, že muž nasedl na trolejbus č. 6 a odjel ve směru na Otrokovice. Zjistili také, že se při útoku pravděpodobně sám zranil,“ vylíčil Jaroš. Pátrání po vrahovi skončilo ve středu 19. listopadu, kdy ho kriminalisté v Otrokovicích zadrželi a ten se k činu posléze přiznal.

„K motivu prozatím mnoho sdělit nelze. Zadržený muž je přesvědčený, že nůž bodl do těla vůdce sekty, která ovlivňovala jeho život. V minulosti bydlel obviněný se svou obětí ve stejné části města, odtud pochází jejich vzájemný vztah. Na útočníkův duševní stav budou v dalších dnech zpracovány znalecké posudky. Obviněný muž, kterému hrozí až dvacetiletý trest odnětí svobody, se v současné době nachází ve vazební věznici,“ uzavřel Petr Jaroš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám