Hlavní obsah

Muž podezřelý z vraždy odjel trolejbusem se zkrvavenýma rukama

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Zraněný a s rukama od krve si do trolejbusu číslo 6 na zlínském sídlišti Jižní Svahy přisedl v podvečer 13. listopadu zhruba třicetiletý muž. Městskou hromadnou dopravou cestoval kolem 18:25. Podle kriminalistů je pravděpodobné, že chvíli předtím spáchal brutální vraždu.

Foto: Policie ČR

Identikit muže podezřelého ze spáchání vraždy na zlínském sídlišti Jižní Svahy

Článek

Obětí byl čtyřicetiletý muž žijící v jednom z bytových domů v ulici Slezská. Policisté již mají identikit podezřelého.

„Žádáme veřejnost o spolupráci při vyšetřování násilného trestného činu, při kterém ve čtvrtek po osmnácté hodině zemřel čtyřicetiletý muž. Pachatel vysoký asi 180 centimetrů ve věku 30 až 35 let poté z místa činu odešel na zastávku městské hromadné dopravy Česká, na které nastoupil do trolejbusu,“ přiblížil mluvčí krajské policie Petr Jaroš.

Kriminalistům se podařilo zjistit, že tímto trolejbusem jel do centra Zlína a dál směrem na Otrokovice. „Seděl v zadní části trolejbusu u okna a podle svědeckých výpovědí měl ruce od krve. Pravděpodobně se totiž zranil,“ poznamenal Jaroš.

Konflikt mezi oběma muži skončil tragicky. Pachatel bodl čtyřicetiletého muže ze Zlína nožem do hrudníku. Zraněním muž i přes poskytnutou lékařskou pomoc podlehl.

Případ vyšetřují krajští kriminalisté s podezřením na vraždu, za což by útočníkovi v případě prokázání viny hrozil trest až osmnácti let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám