Hlavní obsah

Muž ve Veselí vypil „divný rum” a zemřel. Před soudem stanuli čtyři lidé

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně špatnou pověst získala hospoda U Stovky ve Veselí nad Moravou. Před dvěma lety tam totiž vesele popíjel rum devětadvacetiletý muž, ovšem pak se mu udělalo zle a v nemocnici zemřel na otravu metanolem. Z jeho smrti se nyní před Okresním soudem v Hodoníně zpovídá čtveřice lidí, kterým hrozí až deset let vězení.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Na lavici obžalovaných státní zástupce posadil majitelku hospody Ivanu Ondrušovou a údajné distributory pančovaného alkoholu Stanislava Pražana, Libora Drábka a Františka Bačíka. Při zahájení procesu dva z obžalovaných odmítli vypovídat a dva vinu popřeli.

Podle svědků mladý muž vypil osudného 12. září 2012 asi deset velkých panáků rumu, které číšnice rozlévala z lahví u baru, a deset piv. „Já jsem s ním vypil pět rumů a pět piv, ale nic se mi nestalo,“ otřásl se při vzpomínce jeden ze svědků.

Vypil „nějaký divný rum”

Muž si začal na problémy stěžovat po návratu domů. „Zvracel, stěžoval si na silnou bolest hlavy a říkal, že mu snad vylezou oči z důlků,“ zavzpomínala matka oběti s tím, že syn prý před příznaky otravy jinde než v uvedené hospodě alkohol nepil.

Muž skončil v nemocnici, kde si ještě postěžoval, že vypil „nějaký divný rum“. I přes veškerou snahu lékařů ale po dvanácti dnech zemřel jako jedna z prvních obětí metanolové aféry. Policisté u něj doma žádný otrávený alkohol nenašli a vyšetřovatelé jsou přesvědčeni, že pančovaný rum se naléval právě v hospodě U Stovky.

Rozsudek v případu by mohl zaznít po prázdninách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám