Hlavní obsah

Muž v taláru kreslil v Lidlu na zboží kříže

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Skupina několika lidí protestovala v neděli ve dvou obchodech řetězce Lidl proti tomu, že na svých letácích k Řeckému týdnu smazal kříže řeckých kostelů na ostrově Santorini. Dva lidé v hábitech a s křížem „žehnali“ zboží a podle vedoucí prodejny obtěžovali zákazníky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

K jednomu z obchodů na olomoucké Lazecké ulici vyjela hlídka městské policie, kterou sem přivolala jeho vedoucí s tím, že u prodejny je skupina lidí, která obtěžuje kolemjdoucí. Než strážníci dorazili na místo, dění se přesunulo dovnitř prodejny.

„Oznamovatelka strážníkům sdělila, že po ní chodí muž s talárem a křížem. Svým zevnějškem budí strach, obtěžuje zákazníky oslovováním a křížkuje zboží. Podle vyjádření vedoucí prodejny nedošlo ke škodě na majetku, a tak celý incident skončil odchodem muže z prostoru prodejny,“ řekl Právu v pondělí mluvčí Městské policie v Olomouci Petr Čunderle.

Mužem v taláru byl aktivista Martin Zapletal, který v minulosti vešel ve známost například vystrčením holého zadku na projíždějící americký vojenský konvoj. Potrestán za to nakonec nebyl, byť původně dostal podmíněný trest za výtržnictví. Později totiž soud čin překvalifikoval na přestupek a následně přestupková komise vyškovské radnice rozhodla, že se muž podle ní ničím neprovinil. [celá zpráva]

Mazání je prý alibismus 

Na Facebooku se objevilo video, na kterém muž (Martin Zapletal) se ženou stojí před prodejnou olomouckého Lidlu v talárech a vyjadřují tak svůj nesouhlas s kauzou smazaných křížů v reklamních letácích řetězce Lidl. [celá zpráva]

Zapletal na videu mimo jiné označil vymazání křížů za alibismus. „Omluva Lidlu, že se snaží multikulturně jakoby obohatit společnost a že jsou nestranní, apolitičtí a tak podobně, a proto kříže vymazali, je naprostý ubohý výmysl a omluva. Jestli chtějí být apolitičtí, tak není důvod kříže mazat,“ uvedl Zapletal.

„Máme to, co si necháme líbit, a nám se to nelíbí. Proto jsme se přišli podívat sem k Lidlu. Ukazujeme jim, že kříže k naší zemi a naší kultuře patří a že se nebojíme,“ dodal na videu aktivista.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám