Hlavní obsah

Muž v Přerově schválně zapálil dům, pak ještě havaroval v autě

V přerovské místní části Újezdec v úterý odpoledne hořel rodinný dům. Podle policie muž po rodinné rozepři nejprve v prostorách domu rozlil benzin a poté jej zapálil. Oheň likvidovali profesionální hasiči i dobrovolníci z celého okolí, škoda přesáhne milión korun. Muž z domu poté odjel autem a způsobil nehodu, při které se zranil a lehce byl zraněn také druhý řidič. V domě byla podle hasičů zraněna jedna žena.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Likvidace požáru rodinného domu v Přerově-Újezdci.

Článek

Incident se odehrál kolem 15:30, svědci popsali, že v tu dobu ulicemi Přerova projíždělo několik hasičských i policejních aut.

„Podle našich informací došlo v domě k rozepři mezi rodinnými příslušníky. Podezřelý muž rozlil v domě benzin a při odchodu jej zapálil. Nasedl poté do auta a při cestě způsobil nehodu, narazil do dalšího osobního auta," řekla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Požár rodinného domu likvidovalo několik jednotek. „Když hasiči přijeli na místo, bylo celé přízemí rodinného domu v plamenech, které postupně prohořívaly do podkroví. Hasiči s požárem začali okamžitě bojovat, během půl hodiny jej dostali pod kontrolu. Dům stojí v řadové zástavbě, sousední dům hasiči včasným zásahem ochránili,“ řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Jedna lehce zraněná

Během likvidace ohně hasiči zkontrolovali celý dům termokamerou. Při požáru byl lehce zraněn jeden člověk. Šlo o ženu, která byla popálena na rukou.

Podle mluvčí hasičů se na místo v 19:30 vrátili vyšetřovatelé. „Škoda přesáhne jeden milion korun. Na místo se vrátil vyšetřovatel, znovu prohlédne dům. Došetřují se příčiny, s největší pravděpodobností jde o úmyslné zapálení,“ doplnila večer Hacsiková.

Muž, který je podezřelý, že požár založil, zůstal po nehodě v nemocnici. „Řidič druhého vozidla skončil v nemocnici také, ale byl jednorázově ošetřen a propuštěn," doplnila policejní mluvčí Zajícová.

Bližší informace k případu hodlá policie zveřejnit ve středu.

Reklama

Výběr článků

Načítám