Hlavní obsah

Muž v Přerově přinesl domů atrapu granátu, evakuovány byly desítky lidí

Právo, mhr
Přerov

Desítky lidí musely být v neděli v podvečer evakuovány v centru Přerova poté, co před 17. hodinou volal na linku 158 muž s tím, že jeho švagr přinesl domů předmět, který vypadá jako granát.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policejní pyrotechnik (ilustrační foto)

Článek

„Policii o nálezu informoval bezprostředně poté, co předmět vzal a odnesl v tašce před dům na Wilsonově ulici,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Na místo se podle ní ihned dostavili policisté, kteří zajistili místo i ulici, aby zabránili vstupu a přítomnosti dalších osob v blízkosti nalezeného předmětu. Megafonem byli informováni a následně upozorněni i obyvatelé domů v okolí, aby nevycházeli, nezdržovali se v blízkosti oken a opustili místnosti situované do ulice.

„Z okolních restaurací a domů bylo mimo vyhrazený prostor evakuováno na 60 osob. Přivolaní pyrotechnici nejprve předmět uložený v plátěné tašce zrentgenovali a podle výsledku zjistili, že by se mohlo jednat o granát s pojistkou. Po fyzické prohlídce specialista zjistil, že se naštěstí jedná jen o zdařilou atrapu granátu F1 černé barvy s pojistkou,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní následně prohledali i prostor, kde byla atrapa nalezena, ale žádné další nebezpečné předměty připomínající munici se zde nenacházely. Nalezený předmět si pyrotechnik odvezl.

„Na místě zasahovali dva pyrotechnici, sedm policistů, tři strážníci městské policie a dvě posádky hasičů,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám