Hlavní obsah

Muž v Ostravě neunesl rozchod, partnerku chtěl vyhodit ze 6. patra

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Policie stíhá 38letého muže, který se v pátek večer pokusil vyhodit z okna domu v Ostravě 26letou ženu. Motivem útoku měl být zřejmě rozchod mezi partnery, ženě se podařilo utéct, útočníkovi hrozí až desetileté vězení.

Foto: , Novinky

Článek

O holý život v okně v šestém patře bytového domu bojovala mladá žena v pátek večer. Útoku předcházela hádka, při které muž ženu nejdříve odhodil na zeď, následně jí měl vyhrožovat vyhozením z okna.

Ženu pak uchopil a natlačil k oknu a chtěl ji shodit z okna v šestém patře. Žena se ale aktivně bránila, i tak už byla horní polovinou těla nakloněna z okna ven.

„Díky aktivnímu odporu se jí podařilo situaci zvrátit. Později společně upadli do místnosti, kde měl zápas pokračovat, a následně se mělo ženě podařit ze sevření vymanit a vyběhnout z bytu,“ řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Ženu volající o pomoc z okna zaregistrovali lidé kolem a hned oznámili situaci na lince 158. „Další se vydali směrem k bytu na pomoc. Vyděšené a zraněné ženě, které se podařilo utéci před dům, pomohli svědci také zapůjčením ošacení a setrvali s poškozenou do příjezdu policistů,“ doplnila Holčáková.

Přivolaní policisté muže zadrželi, orientační dechová zkouška ukázala přes dvě promile alkoholu. Motivem jednání měl být zřejmě rozchod mezi partnery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám