Hlavní obsah

Muž v Náchodě uvěznil ženu v autě, které podpálil. V plamenech zemřel

Právo, pra
Náchod
Aktualizováno

Při požáru osobního auta Ford Escort v Náchodě uhořel v úterý ráno starší muž, jeho partnerka utrpěla popáleniny. Policie případ vyšetřuje jako podezření z pokusu o vraždu. Požár pravděpodobně založil právě mrtvý muž.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zřejmě podpálil auto s ženouVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Tragédie se odehrála v šest hodin ráno u náchodské Oblastní nemocnice. „Pravděpodobně došlo k úmyslnému zapálení vozidla. Musíme zjistit, jak k požáru došlo a kdo ho inicioval,“ potvrdila policejní mluvčí Hana Klečalová s tím, že vyšetřování směřuje k jedné ze dvou osob uvězněných v hořícím autě.

Patrně šlo o partnerskou tragédii

Impuls k vražednému zapálení auta patrně daly milenecké rozepře. Požár podle očitých svědků a známých obou partnerů (v první verzi článku jsme mylně informovali o manželích - pozn.red.) inicioval mrtvý partner těžce zraněné 57leté ženy - sestry na náchodské transfúzní stanice.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ohněm totálně zničený vůz

„Okolo tři čtvrtě na šest ráno jsem slyšela volání o pomoc a troubení klaksonu. Zeťák vyskočil z okna, popadl hasičák a tak jak byl, běžel hasit. Paní už byla vytažená ven oknem auta nemocničním personálem. Muž zůstal vevnitř a uhořel,“ popsala tragédii svědkyně Květuše Francová.

Foto: Pro Novinky Michal Komárek

Zásah hasičů u požáru auta

Muž měl vše dobře připravit

Muž měl všechno předem dobře připravit se zřejmým úmyslem zemřít v hořícím fordu společně se ženou. „Měl to mít nastražené. Sedačky měly být polité hořlavinou. Zablokováno mělo být i centrální zamykání vozu, který nebylo možné opustit,“ tvrdí Francová.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ohněm totálně zničený vůz

„Příčiny a okolnosti této události jsou předmětem dalšího vyšetřování,“ doplnila mluvčí Klečalová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám