Hlavní obsah

Muž v Lokti zapálil rohožku i sebe a po uhašení utekl do lesa. Zraněním podlehl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loket
Aktualizováno

Třiašedesátiletý muž, který se v pátek popálil v panelovém domě v Lokti na Karlovarsku, zemřel. Muž měl podle dosavadních zjištění manipulovat s blíže nespecifikovanou hořlavinou a zapalovačem před dveřmi jednoho z bytů. Když ho uhasili, utekl do lesa, kde ho posléze objevila policie.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

Muž se popálil v druhém patře domu v Nádražní ulici. „Měl před dveřmi jednoho z bytů manipulovat s hořlavinou a zapalovačem, přičemž došlo ke vznícení rohožky dveří bytu a jeho oděvu,” uvedla na webu policie mluvčí karlovarských kriminalistů Kateřina Krejčí.

Nájemníci z domu na něm oheň uhasili, nato muž ale z domu utekl. S jeho pomocí pak muže vypátrali v blízkém lese.

„Následně byl předán posádce záchranné služby, která ho prvotně ošetřila. Hasiči poté zajistili na loketském fotbalovém hřišti místo pro přistání vrtulníku, který muže transportoval na popáleninové centrum v Praze,“ popsala Krejčí.

„Dnes v ranních hodinách jsme obdrželi informaci, že muž v nemocnici zemřel," řekla pak mluvčí policie televizi Nova.

Hasiči v pátek po odvozu zraněného ještě zkontrolovali dům a poskytli psychologickou pomoc obyvatelům dalších bytů, kteří byli z události v šoku.

„Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou předmětem dalšího prověřování,“ doplnila Krejčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám