Hlavní obsah

Muž v Kroměříži kopal do dětí a nadával jim, skončil ve vazbě

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Třiatřicetiletý muž v Kroměříži, který bezdůvodně slovně či fyzicky napadl nejméně deset lidí včetně dětí, skončil ve vazební věznici. Kriminalisté ho obvinili z trestných činů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Obviněný během uplynulého půl roku při svých toulkách Kroměříží slovně i fyzicky napadl nejméně deset osob,“ informovala mluvčí kroměřížské policie Simona Kyšnerová.

Zaměřoval se prý převážně na děti ve věku 9 až 14 let, které potkal na různých místech ve městě.

„Bezdůvodně jim sprostě nadával, do některých navíc kopl či vrazil loktem nebo na ně plivl,“ popsala mluvčí. Uvedla, že kopy do nohou a do břicha nebo údery loktem do horní poloviny těla a hlavy byly pro děti mnohdy bolestivé.

„V jednom případě obdobným způsobem napadl i čtyřiapadesátiletou ženu. Jeho častým terčem se stávala také šestašedesátiletá sousedka. Pachatel ji urážel sprostými nadávkami, ale dokonce jí vyhrožoval i zabitím a vyhozením domu do povětří. Vulgarismy většinou spojoval s českou či moravskou národností,“ sdělila Simona Kyšnerová.

Důvody jeho chování policie nesdělila. Obviněnému může hrozit až dvouleté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám