Hlavní obsah

Muž v Břeclavi skočil z mostu. Nedopadl do řeky, ale na souš

– Břeclav
Právo, miv

Břeclavské mosty přitahují adepty na sebevraždu. Potenciální třetí letošní oběť vylovili z vody v pondělí po poledni z Dyje hasiči. Třiadvacetiletý mladík se vrhl do řeky v místech, kde prakticky není žádná voda.

Muž v Břeclavi skočil z mostu do řekyVideo: Městská policie Břeclav

 
Článek

Skokan si vybral jako místo svého činu lávku pro pěší v centru města. Před skokem do vody si zul boty a nechal je na lávce.

„Výjezd k muži, který skočil z břeclavského Fučíkova mostu do Dyje, absolvovali po poledni strážníci městské policie. Když hlídka na místo přijela, spatřila pod mostem na malém ostrůvku nehybně ležícího muže. Po třiadvacetiletém Břeclavanovi zbyly na souši jen boty, které si podle svědků před svým skokem z mostní konstrukce zul,“ uvedl k případu mluvčí břeclavské městské policie Zdeněk Novák.

Skončil v nemocnici

Muž nijak nereagoval a strážníci přivolali i zdravotníky a hasiče. Mezitím se nešťastník dal trochu dohromady a na druhý pokus se zvedl a vydal se přes vodu ke břehu. Po pár krocích otřesený ztratil rovnováhu a spadl do vody. To už ale jeden z hasičů, který nečekal, než se kolegové oblečou do neoprenů, vběhl do řeky v zásahovém oblečení a skokana rázně dopravil na břeh.

„Proč se strážníkům dobře známý muž rozhodl ke skoku z mostu, jasné není. Břeclavana převezla sanitka k vyšetření do nemocnice. Od začátku letošního roku jde již o třetí případ, kdy strážníci hledali muže, který buď skočil z mostu do vody, nebo jeho pád z výšky do vody hrozil,“ dodal mluvčí.

Jeden takový případ absolvovaly všechny složky integrovaného záchranného systému i v den svatého Valentýna 14. února. Pád mladého muže tehdy zastavily schody k vodě, a zatímco se přátelé z hlučné party z místa rozutekli, on se vyškrábal pryč a v době oznámení pádu do řeky již byl v jiné části města.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám