Hlavní obsah

Muž uškrtil manželku, když chtěla, aby vypnul televizi. Soud zmírnil trest o pět let

– Praha

Vrchní soud v Praze ve středu zmírnil o pět let původně sedmnáctiletý trest sedmapadesátiletému Vlastislavu Svobodovi z Liberce za loňskou vraždu čtyřiadvacetileté manželky. Liberecký soud muže dříve poslal do vězení za předem promyšlenou vraždu, za kterou hrozí vyšší sazba. Podle středečního pravomocného verdiktu ale Svoboda ženu usmrtil v afektu po dlouhodobých sporech.

Článek

Soudkyně Alexandra Nováková k dvanáctiletému rozsudku uvedla, že vražda byla mimo jiné důsledkem problémů, které manželé mezi sebou měli, protože Svoboda neměl zaměstnání a v domácnosti se dvěma dětmi byla tíživá finanční situace.

Muž se údajně cítil dlouhodobě ponížený a nedokázal starosti unést. Manželku uškrtil prádelní šňůrou poté, co se pohádali kvůli televizi. Podle státního zastupitelství měl Svoboda šňůru předem připravenou a vraždil kvůli tomu, že se s ním manželka chtěla rozvést.

Vrchní soud byl ale opačného názoru a vzal v úvahu posudky psychiatra a psychologa - muž byl prý silně rozrušený a vraždil v afektu.

Tragédie se stala v noci na 22. ledna. Mladá žena se vrátila pozdě domů a požadovala po svém manželovi, aby vypnul televizi, ale on se chtěl dívat dál. Samotný čin si prý obžalovaný moc nepamatuje. Svoboda tělo ženy ukryl na tři dny do skříně a pak do koupelny. Policisté jej našli skoro až po měsíci. Na zápach rozkládajícího se těla je upozornili sousedé z domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám