Hlavní obsah

Muž ukradl ze zásilky výhru za půl miliónu. Místo cesty kolem světa půjde do vězení

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Policisté ze Šumperku dopadli osmačtyřicetiletého muže, který měl při třídění zásilek odcizit výherní sázenku na cestu kolem světa v hodnotě půl miliónu korun. Je obviněn z porušení tajemství dopravovaných zpráv a z krádeže ve stadiu pokusu. Hrozí mu až osm let vězení, řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Na konci února jako zaměstnanec zodpovědný za třídění a přípravu zásilek k doručování záměrně otevřel poštovní zásilku, která putovala do Šumperku. Zásilka obsahovala originální výherní sázenku na hru Eurojackpot a potvrzení o výhře věcné ceny Cesta kolem světa,“ řekla Právu v pátek Neubauerová. Muž si doklady ponechal a o týden později je v Praze předložil pracovníkům loterijní společnosti jako výherce.

Na základě výherního tiketu obdržel poukaz na cestu kolem světa za půl miliónu korun. Tento poukaz však již nestihl u cestovní kanceláře uplatnit.

„Jakmile se skutečný výherce, šestašedesátiletý senior dozvěděl, že zásilka jeho synovi na Šumpersko nedorazila, celou věc oznámil na policii,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám