Hlavní obsah

Muž ukradl auto, pokusil se o znásilnění, a nakonec ujížděl na kradeném kole

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Luhačovice

Dvaatřicetiletý muž v Luhačovicích si nejprve vyhlédl pěkný vůz a jal se objíždět město ve snaze najít si partnerku. Po nezdárném pokusu nechal automobil značky Chevrolet stát a na lov se vydal po svých. U luhačovické přehrady přepadl ženu na kole, vyrušili jej však mladí lidé a z místa činu unikl na kole postižené. Policisté již měli s mužem zkušenosti a do dvaceti minut jej zadrželi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dvaatřicetiletý muž se 29. září procházel po Luhačovicích, když si všiml nezajištěného vozu zn. Chevrolet. Majitel z něj zrovna vykládal nákup. Muž si počkal na vhodnou chvíli, nasedl do auta a odjel,“ informovala v sobotu mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. Podle ní pak překvapení majitelé kontaktovali policii a okamžitě se rozjelo pátrání.

Zloděj auta zatím dojel k luhačovické přehradě. Na autobusové zastávce si vyhlédl ženu, se svým čerstvě nabytým vozem přibrzdil a pozval ji na kafé. Muž ale nepochodil a auto po chvíli odstavil.

Ženu zachránili milenci

Následně jej zaujala třiapadesátiletá žena jedoucí na kole. „Chvíli vedle ní utíkal, a aby mu neujela, přibrzďoval jí kolo tím, že ji držel košík. Ženě dělal návrhy, které ale nepadaly na úrodnou půdu. Cyklistku přiměl zastavit, chytil jí řídítka a začal jí vulgárně nadávat a vyhrožovat, že když s ním nebude mít pohlavní styk, zabije ji,“ popsala Bartíková.

Žena začala volat o pomoc, načež ji muž povalil na zem a začal škrtit. Zoufalý křik ale zaslechl pár mladých lidí, který se zrovna nacházel poblíž. Jakmile mladí lidé přiběhli na místo, muž se zalekl, popadl odhozené kolo a ujel.

„Luhačovičtí policisté, kteří v tu chvíli stále pátrali po ukradeném autě, dostali od operačních důstojníků krátce před sedmou hodinou večer hlášení o pokusu o znásilnění s popisem pachatele. Dvě hlídky, které byly v terénu, se rozdělily a z různých stran směřovaly k místu činu. Jedna z hlídek si všimla muže, který odpovídal popisu,“ přiblížila policejní manévry Bartíková.

Našlo se i kolo

Podle ní už měli policisté s mužem své zkušenosti a tušili již, o jakou osobu by se mohlo jednat. Dvacet minut po hlášení zadrželi muže na čerpací stanici a přiměli jej i k přiznání. Kolo, na kterém muž ujížděl, našel policejní pes pohozené v křoví.

Ukázalo se, že pachatel nejednal protizákonně poprvé. Před mnoha lety se dopustil krádeže, za kterou byl podmíněně odsouzen. Nyní je ve vazební věznici v Olomouci, z obvinění z krádeže a znásilnění ve stadiu pokusu mu může vzejít až desetiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám